Apa dura si calcarul
Termenul de apa dura se refera la apa care contine un nivel ridicat de calciu, magneziu si alte minerale dizolvate. Apa dura reduce puterea de curatire a detergentului si lasa pe suprafetele cu care intra in contact depuneri de minerale denumite si “depuneri calcar”.
Apa pe care noi o utilizam acasa cat si cea utilizata in mediul comercial si industrial contine calcar dizolvat, constand din calciu si magneziu. Calcarul sub forma lichida cristalizeaza pe suprafete, producand calcificatii atunci cand este supus la cresteri de temperatura sau scaderi de presiune. Aceste depuneri sub forma de depozite de calcar apar in locurile unde apa este incalzita, turbionara sau paraseste conductele.
Cristale de calcar
Depunerile de calcar din interiorul conductelor, din elementele de incalzire sau de pe echipamentele costisitoare, creeaza multe probleme, cele mai des intalnite fiind:
● Pierderi de energie datorate timpului indelungat de incalzire
● Costuri ridicate de reparatie si intretinere ale utilajelor si echipamentelor
● Pierderi de presiune datorate reducerii diametrelor conductelor
● Costuri ridicate de spalare si nevoia utilizarii unor agenti chimici agresivi de curatare
Cu cat intarziati mai mult sa actionati impotriva acestor probleme, vor aparea cu atat mai multe distrugeri si cheltuieli de reparatie. In curand veti fi nevoiti sa inlocuiti intregul sistem de conducte si sa cumparati un echipament nou.