Ce sistem de filtrare sa aleg?
Din cauza lumii dificil de inteles a filtrelor de apa, cred ca v-ati ridicat deja intrebarea: Ce filtru sa aleg?. Iata cateva recomandari care va ajuta sa alegeti purificatorul de apa care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.
Ce tipuri de filtre sunt?
Acestea pot fi impartite in 3 grupe principale: 1. cani filtrante, 2. filtre de bucatarie care se pot racorda la baterie, 3. filtre care se pot monta sub chiuveta.
1.cani filtrante: alegerea este buna daca aveti o gospodarie mica, ce inseamna max.2 persoane, intrucat altfel nu va fi economic din cauza necesitati schimbarii dese a cartusului filtrant. Preturile variaza intre 25-50 Ron, capacitatea de filtrare fiind de 100-150 litri, motiv pentru care la o familie de 2-3 persoane cheltuielile pot ajunge anual la 600-1200 Ron.
Avantajul canii filtrante: nu este legat de loc fix, se poate muta usor oriunde.
Dezavantajul: filtrarea este foarte lenta(apa se strecoare foarte incet prin cartus), mai ales daca avem nevoie de 2 – 3 litri de apa.
2.filtre de bucatarie care se pot racorda la baterie(de fapt care se pun pe blat langa chiuveta) avand un ruter de apa cu maner: se pot folosi excelent, indiferent de numarul de persoane din gospodarie. Capacitatea lor este de aprox.4000 litri. Este important totusi de stiut, ca cartusul filtrant al unui purificator de apa care contine numai carbon activat are doar o durata de viata a cartusului de 4-5 luni, deoarece carbonul activat poate servi drept hrana pentru virusi, bacterii si dupa durata de folosinta degajeaza concentrat substantele detoxifiate retinute.Daca doriti un produs sigur, ar trebui sa alegeti unul care foloseste o componenta mai avansata pentru filtrare si sa aiba un cartus combinat cu argint si KDF, care poate oferi o protectie suplimentara.
Dezavantajul: trebuie racordat la bateria bucatariei, avand un tub de alimentare de aprox.60-70 cm, motiv pentru este limitat pozitionarea filtrului.
Avantajele:
– nu trebuie instalat si deinstalat de la baterie, avand un maner cu care se poate schimba directia apei intre apa normala si apa filtrata.
– apa filtrata curge instant cand este nevoie, deci nu trebuie asteptat.
-filtrarea este destul de rapid, se poate obtine 1-1,5 litri/minut.
-avand capacitate in generala mare de filtrare (4000 litri), permite schimbarea anuala a cartusului(pentru variantele care contin pe langa carbon activat si argint).
3. filtre care se pot monta sub chiuveta: cum reiese si din denumire aceste filtre se monteaza sub chiuveta si apa filtrate se obtine printr-o baterie separata care se monteaza intr-un colt al chiuvetei, langa bateria traditionala. Din aceasta categorie sunt doua tipuri:
- filtre cu osmoza inversa, care defapt filtreaza absolut tot din apa(datorita membranei osmotice), prin urmare se obtine o apa aproape distilata. Dispar si mineralele din apa si din cauza asta deseori nu sunt favorizate astfel de sisteme de filtrare. Un alt dezavantaj este ca apa filtrata se aduna intr-un rezervor prepresurizat (parte al sistemului) de unde va fi consumata. Apa stagnanta poate determina adeseori cresterea bacteriilor, motiv pentru care este necesar dezinfectarea periodica a sistemului care este destul de complicat.
- Sisteme fara rezervor(direct flow): aceste sisteme se monteaza tot sub chiuveta si au baterie separata pentru apa filtrata.
Avantajele: – filtrarea se face instantaneu, nu se aduna in rezervor, apa fiind proaspat permanent.
-avand membrane osmotice de 400 GPD (galoane/zi), au capacitate mare de filtrare, aprox.1500 litri/zi.
Important este deci sa alegem sistemul de filtrare in functie de nevoile nostre!
Sistemele de filtrare comercializate de noi corespund tipurilor de filtre 2 si 3.
Dispunem de consumabile originale pentru toate sistemele de filtrare comercializate de noi.
Calitate superioara, la pret accesibil.
Prin urmare, daca doriti sa achizitionati un produs de calitate care sa va garanteze o apa curata si sanatoasa garantata, alegeti cea care vi se potriveste cel mai bine.
APA DE CALITATE, PENTRU O VIATA DE CALITATE!